Weir Venloop door de ogen van Frans Cremers

In eerdere berichten hebben we aangekondigd dat Prof. dr. Frans Cremers, één van de mensen van Radboudumc die zich actief bezighouden met het onderzoek naar RP17, deel zou gaan nemen aan de Weir Venloop. Op 25 maart jl. heeft hij de halve marathon gelopen en daarbij een prachtig bedrag opgehaald voor het steunfonds.

Hieronder vertelt Frans Cremers zelf hoe hij de halve marathon heeft ervaren:

“Eén van mijn uitdrukkingen is “no pain, no gain”. Dat heb ik geweten gisteren op het einde en vooral na de halve marathon in Venlo. De voortekenen waren goed: ik had lekker getraind en er was goed weer voorspeld (circa 12oC). Samen met geneticacollega dr. Bert de Vries verscheen ik aan de start. Bert is een ervaren loper die regelmatig ook marathons loopt. Hij had zich niet ingeschreven voor deze loop en deed het de afgelopen maanden wat rustiger aan. Omdat kamergenoot dr. Rob Collin (expert blindheidtherapie) niet zou meelopen, kreeg Bert zijn startnummer.

De eerste 10 km gingen prima met een tussentijd van 48.52 die ruim onder mijn streeftijd van 5 min/km lag. Daarna trad het verval in en ben ik gefinished met een eindtijd van 1.54.47. Vier minuten sneller dan 2017 maar 10 minuten boven mijn snelste tijd (1.44.28) gelopen in Nijmegen in 2016. Enfin, een combinatie van teveel ambitie (te hoog ingezet) en teveel warmte. Bert liep trouwens 1.42.20, waarvoor hulde.

Om alles te relativeren: in mijn leeftijdscategorie van 55-59-jarigen was ik 193ste van in totaal 545, dus dat is nog niet zo slecht.

Ik was zeer verrast met de opbrengst van de sponsoractie (€ 1166), die nog zal oplopen. Dat beschouw ik dan ook als de grootste “gain” van afgelopen zondag, naast de leuke ontmoeting na afloop met Ester, Rob, Lisa en Sofie Wijsman.”

Beste Frans, namens Steunfonds RP17 nogmaals van harte bedankt voor je inzet!

Deel dit bericht: